23 Temmuz 2012 Pazartesi

Nedir Bu Minecraft Çılgınlığı?


Yapımcılar tarafından büyük bir piyasa olarak görülen oyun dünyası sürekli büyüyerek devam ediyor. Büyük filimlerin bütçelerini bile geçen oyun yapımları var. Ama bugün biz size küçük bir bütçe ile büyük bir satış rakamı kazanan oyundan bahsedeceğiz. Bu inanılmaz oyun, birçok dev yapımın satışlarını solladı ve şimdiden üç milyon satış rakamına ulaştı!

Evet sizlere tüm dünyayı etkisi altına alan Minecraft dan bahsediyoruz,  Minecraft Markus “Notch” Persson isimli bir şahıs tarafından üretildi. Geçen zaman içerisinde oyun o kadar çok tuttu ki, hiç kimsenin tahmin edemeyeceği satış rakamlarına ulaştı ve kendi çapında bir satış rekoruna imza attı. Persson yazdığı tweet’inde bu rakamın üç milyon adet olduğunu söyleyerek sevincini kullanıcılarıyla paylaştı.

Notch ve ekibi an için, oyunun 1.8 “Advanture” güncellemesi üzerinde çalışıyorlar. Yeni güncellemeyle birlikte birçok yeni şehir, farklı ses ve yaratık türü oyuna ekleneceği gibi, savaş sisteminde de büyük değişiklikler olacak. Ayrıca oyun içerisindeki ölme cezaları bir hayli arttırılacak ve her ölümün sonunda yetenek puanı kaybedilecek.

Notch ise bu büyük başarıyı Kasım ayı içerisinde Las Vegas’da yapacağı “MinecraftCon” ile kutlama hazırlıkları yapıyor.

Peki Minecraft Nedir ?

Modern oyunlara kıyasla gerçekten kötü grafiklere sahip, hem de sadece 227 kb’lık bir oyun. Peki Minecraft’ın bu derece popüler olmasının sebebi nedir? “Çünkü Minecraft, insanların çok emek harcayarak muhteşem şeyler yapmanıza izin veren bir oyuncak.”

Minecraft bir oyun değil, bir amacı yok, bir hikayesi, kurgusu ve karakterleri yok. Bilgisayarda oynanan dev bir Lego dünyası gibi. İnsanlar kendilerine evler, kaleler, bahçeler ve yukarıda gördüğünüz harikaları inşa ediyor.

Bakalım bu oyunun sonu nereye varacak? Sanırım zaman içerisinde bu sorunun cevabı daha da netleşecektir.

MINECRAFT RESMI SITESİ: www.minecraft.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder